OFFICIEEL: Lotto Soudal geeft Belgisch toptalent profcontract: "Benoot en Wellens kregen ook die kans"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
OFFICIEEL: Lotto Soudal geeft Belgisch toptalent profcontract: "Benoot en Wellens kregen ook die kans"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto Soudal blijven ze inzetten op de kaart van de jeugd. Het liet één van de eigen renners van de U23 doorstromen naar de hoofdmacht van Lotto Soudal.

De 20-jarige Stan Dewulf tekende een contract voor twee seizoenen. "Ik heb een goed seizoen achter de rug, met een sterk voorjaar, en ik voel me zowel fysiek als mentaal klaar om de overstap naar de profs te maken", vertelt de jonge renner. "Vorig jaar had ik al de kans om prof te worden bij andere teams, maar dat kwam te vroeg voor mij."

"Ik ben ook heel blij dat ik binnen Lotto Soudal kan doorstromen naar het profniveau, nadat ik drie jaar lang voor de belofteploeg reed. Ik weet dat ik bij deze ploeg ook het wielrennen zal kunnen combineren met mijn derde jaar bachelor bio-ingenieur. Renners als Tiesj Benoot en Tim Wellens hebben ook die kans gekregen. Dat is heel belangrijk voor mij. Een diploma achter de hand hebben, geeft me mentale rust."

Bijleren

Dewulf staat bekend als een groot talent. Dit jaar won hij nog Parijs-Roubaix bij de U23. "Ik kijk er naar uit om in 2019 tijdens mijn eerste jaar als prof veel bij te leren. Het is ook goed om als neoprof voor een Belgisch team te rijden."

"Het wordt afwachten hoe ik de overstap verteer, maar ik ben alvast heel gemotiveerd. Ik ben op mijn best in de voorjaarskoersen en ik hoop daarin een mooie toekomst uit te bouwen. Maar ik neem het stap voor stap", besluit Dewulf. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties