Waarom Alejandro Valverde wel eens voor ongezien kunststukje kan zorgen

Waarom Alejandro Valverde wel eens voor ongezien kunststukje kan zorgen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zijn in deze Ronde van Spanje een aantal klassementsmannen die zich goed voorin posteren, maar er is nog niemand die er bovenuit steekt. Het maakt het niet gemakkelijk om dè favoriet voor de eindzege naar voor te schuiven. Wie weet krijgen we wel een 38-jarige eindwinnaar.

Alejandro Valverde gaat stilaan richting de veertig en nog altijd haalt hij een ongelooflijk goed niveau. Heel het jaar door, maar ook nog in de grote ronden. Zeker die van zijn eigen land. Er zijn een aantal factoren die in zijn voordeel spelen en die maken dat hij nog wel een tijdje bovenin kan meedraaien.

BETER GEPLAATST DAN CONCURRENTEN

Van de klassementsrenners staat hij er het beste voor. Het is al een geaccidenteerde eerste week geweest. Simpel was het dus zeker niet, maar hij heeft het beter gedaan dan zijn concurrenten. De vier seconden op Yates zijn nog verwaarloosbaar. De voorsprong op Kwiatkowski, Izagirre, Kruijswijk en Lopez Moreno daarentegen is al iets anders. En dat zijn dan nog de dichtst geplaatsten.

Ondanks zijn goede positie zal er niet snel druk bij komen kijken. Momenteel staat Valverde tweede in de stand, maar de leiderstrui overnemen is pas een optie als het echt steil bergop gaat. De Fransman Molard komt niet in aanmerking voor het klassement over de gehele drie weken, maar vecht voor wat hij waard is en zal niet zo snel lossen. Valverde hoeft dus niet te vrezen dat het gewicht van de koers snel op de schouders van Movistar komt te liggen.

NIET KNECHTEN VOOR QUINTANA

Ook binnen zijn eigen ploeg komt zijn prima uitgangspositie hem ten goede. Dat hij er 27 seconden beter voor staat dan Quintana, betekent dat hij niet zomaar moet gaan knechten voor de Colombiaan. Bovendien is de ambitie er ook bij Valverde om nog een laatste keer een gooi te doen naar de eindzege in de Vuelta. Het is niet dat hij van de daken roept dat hij voor een klassement gaat, maar hij sluit het ook niet uit. En dat is al een even groot teken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties