Belgisch toptalent droomt al van meer: "De opvolger worden van Eddy Merckx"

Redactie
| 7 reacties
Belgisch toptalent droomt al van meer: "De opvolger worden van Eddy Merckx"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij is nog maar toe aan zijn eerste Grote Ronde op zijn gezegende leeftijd van 21 jaar, maar Bjorg Lambrecht houdt goed stand in de Ronde van Spanje. Als klein jongentje keek hij op naar Tom Boonen, al wil hij in de voetsporen van Eddy Merckx treden.

"Toen ik klein was, was Tom Boonen mijn favoriet", vertelt de Lotto Soudal-renner in gesprek met Het Nieuwsblad. "Eigenlijk nog altijd, maar nu is ergens toch de Yates-tweeling mijn voorbeeld. Als ik ooit kan wat zij al kunnen, dan ben ik een tevreden renner. Meestal ga ik in hun buurt zitten om te kijken hoe ze bewegen in het peloton."

Er wordt Lambrecht een grote toekomst voorspeld. "Ik denk dat ik me de komende vijf à zes jaar ga concentreren op rittenkoersen van één week. Als prof mis ik nog de power in een tijdrit, maar als belofte ging me dat toch redelijk af. Daarom ga ik volgend jaar aan mijn aero­dynamica werken."

WK

Op het WK U23 is Lambrecht de kopman van dienst bij de Belgen. "Ik ben op en top gemotiveerd, ik wil wereldkampioen worden. Samen met Steff Cras  vormen we een klimmersduo dat moet kunnen concurreren met de sterke Colombianen. Ik heb er altijd al van gedroomd om wereldkampioen te worden", is Lambrecht ambitieus. "51 jaar na Eddy Merckx in Heerlen zijn opvolger worden: het zou mooi zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties