Jasper Stuyven nét niet aan het feest in de Brussels Cycling Classic, zege is voor Duitser

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Jasper Stuyven nét niet aan het feest in de Brussels Cycling Classic, zege is voor Duitser

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Brussels Cycling Classic is gewonnen door Pascal Ackermann. De Duitser van BORA-hansgrohe gaf Jasper Stuyven het nakijken in de sprint.

Oliver Naesen verkeert in uitstekende doen. De Belgische kampioen van 2017 had er ook vandaag zin in en trok met Lars Bak, Hamish Schreurs, Nick Van der Lijke, Tom Wirtgen en Jonas Gregaard in de aanval in de 6e editie van de Belgische semi-klassieker. 

Naesen spaarde moeite noch krachten en op de Sollenberg konden enkel Bak, van der Lijke en Gregaard hun wagonnetje nog aanpikken. Zij kregen vooraan nog het gezelschap van Quick.Step renner Rémi Cavagna en nog drie andere renners. 

Cavanda en Naesen samen

Met een beperkte bonus op het peloton probeerden de 8 vluchters een verwachte massasprint aan de Heizel te vermijden. Cavanda en Naesen gingen er nog even met hun twee vandoor, maar alles kwam opnieuw samen. 

Topfavoriet Arnaud Démare kwam door een val in volle finale niet aan sprinten toe, waardoor Pascal Ackermann met sprekend gemak won. De Duitser was sneller dan onze landgenoot Jasper Stuyven, die het met een tweede plek moest doen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties