Michel Wuyts ziet oplossing voor Wout Van Aert: "Doe zoals in het voetbal"

Redactie
| 18 reacties
Michel Wuyts ziet oplossing voor Wout Van Aert: "Doe zoals in het voetbal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Is Wout Van Aert volgend jaar nog steeds te zien bij Veranda's Willems-Crelan? De fusie met het Nederlandse Roompot maakt de situatie niet eenvoudiger voor de drievoudige wereldkampioen veldrijden. Michel Wuyts leeft mee met Van Aert.

Volgens Wuyts wilde Roompot wat graag fusioneren door de aanwezigheid van Van Aert. "Een opstapeling van blunders zorgde ervoor dat Wout Van Aert in een jaar alle vertrouwen kwijt was", opent Wuyts in HLN. "Verzorger Wesley Theunis en maatje Tim Merlier hadden snel genoeg van alle gehannes en kozen eerder voor een hardere, betrouwbare ondergrond."

"Niels Albert kleedt het hoffelijk in, maar ziet geen perspectieven in een toekomst onder Nederlandse vlag, in een omgeving waarin hij snel zou wegzinken. De getrouwen vluchtten en Wout zit nu vast in een niet gekozen kamp."

"Geen rechtgeaard mens kan zich voorstellen dat een manager zijn kopstuk niet polst over nieuwe wendingen"

"Zonder Van Aert ging de deal voor Roompot niet door", vervolgt de Sporza-commentator. "Wout is de enige kapstok waaraan de fusie opgehangen werd. Onvoorstelbaar is dat Van Aert in die debatten helemaal aan kant gelaten is. Niet ingelicht door de master in communicatie die Nuyens zou moeten zijn. Geen rechtgeaard mens kan zich voorstellen dat een manager zijn kopstuk niet polst over nieuwe wendingen."

Hoe moet het nu verder? Wuyts reikt alvast een oplossing aan. "Doe zoals in het voetbal. Leen Van Aert nu al voor een jaar aan Jumbo uit. Laat die gele formatie de betaling van zijn loon overnemen en keer Nuyens en Compagnie een stevige vergoeding uit. Poen. Daar is het ze per slot van rekening om te doen", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties