Oude rot Valverde schiet een tweede keer raak, top 10 voor Lotto Soudal-talent

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Oude rot Valverde schiet een tweede keer raak, top 10 voor Lotto Soudal-talent
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 8e etappe in deze Vuelta was opnieuw spek naar de bek van Alejandro Valverde. Op een hellende strook was hij sneller dan wereldkampioen Peter Sagan. Bjorg Lambrecht werd knap 8e.

De vlucht van de dag in deze 8e etappe bestond uit twee Spanjaarden en een Portugees. Jorge Cubero (Burgos-BH) en Héctor Saez (Euskadi Basque Country-Murias) kregen het gezelschap van de Portugees Tiago Machado (Katusha-Alpecin) in een etappe met weinig hindernissen, maar wel een verraderlijk slot. 

De voorsprong van het trio ging ruim boven de 10 minuten, waarna de sprintersploegen pas in actie kwamen. De sprintersploegen timeden deze keer goed en binnen de 10 kilometer van de streep werd het drietal gevat. Machado was uiteindelijk de laatste die gegrepen werd door de voorwacht van het peloton. 

Niet voor Sagan

In de sprint op een ophellende strook leek Peter Sagan dan toch een eerste keer te mogen juichen in deze Vuelta, maar het was 'good old' Valverde die de drievoudige wereldkampioen nog corrigeerde. Voor de Movistar-renner is het zijn tweede ritzege in de Ronde van Spanje. Bjorg Lambrecht finishte op een 8e plek. De rode leiderstrui blijft om de schouders van Rudy Molard (Groupama-FDJ). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties