Straf! Tiesj Benoot rijdt vandaag gewoon weer verder ondanks griezelige open wonde

Straf! Tiesj Benoot rijdt vandaag gewoon weer verder ondanks griezelige open wonde
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het heeft dit jaar nog niet mogen zijn voor Tiesj Benoot in de grote rondes. In de Tour was hij bij de pechvogels en ook in de Vuelta raakte hij gisteren betrokken bij een valpartij. Dat leverde een stevige wonde aan de linkerknie op. Desondanks denkt Benoot niet aan opgeven.

Aan de finish was hij serieus aan het bloeden. Onderzoek wees echter uit dat de open wonde niet gehecht kon worden. De renner van Lotto-Soudal moet antibiotica nemen om de wonde te doen helen. Ook zijn heup, elleboog en rug dragen de gevolgen van de valpartij.

NIET ZO ERG DAN IN TOUR

Benoot blijft tegenover Het Nieuwsblad wel opvallend positief. "Toen ik weer op de fiets zat, wist ik meteen dat het niet zo erg was als in de Tour. Ik denk wel dat ik opnieuw van start kan gaan", stelt hij iedereen gerust. "Tegen de rustdag van maandag hoop ik hersteld te zijn".

Hij postte on line ook een foto van de wonde aan zijn knie. Het is toch een behoorlijk griezelig beeld. "Ik voelde me echt goed en was aan het uitkijken naar een leuke finale", tweette Benoot nog. "Ik hoop dat mijn knie hersteld geraakt en ik de Vuelta kan verderzetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties