Sven Nys: "Leggen ons niet neer bij de hegemonie van Mathieu en Wout"

Redactie
| 25 reacties
Sven Nys: "Leggen ons niet neer bij de hegemonie van Mathieu en Wout"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is september en dat betekent dat ook het nieuwe veldritseizoen voor de deur staat. Zaterdagnamiddag werden de Telenet Fidea Lions van Sven Nys voorgesteld aan het grote publiek.

Er wordt natuurlijk vooral over de 'Grote Twee' gesproken. "Natuurlijk besef ik dat er twee mannen zijn met uitzonderlijke kwaliteiten", citeert HLN de teammanager. "Iederéén moet beseffen dat Van Aert en Van der Poel renners zijn van een enorm hoog niveau. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we ons zomaar neerleggen bij hun hegemonie, dat toonden we ook al in het verleden."

"Lars van der Haar gaf hen vorig jaar het nakijken in Ronse en Toon Aerts won ook al enkele mooie crossen, waaronder het EK en de wedstrijd hier in Baal. Dus waarom zou dat dit seizoen niet mogelijk zijn?"

'Zege voor de sport'

Waarmee Nys zeker niet bedoelt dat hij Van Aert en van der Poel uit het veld wil. "Zij zijn een zege voor onze sport. Ik hoop dat ze zo lang mogelijk in het veldrijden blijven hangen. Wout en Mathieu zijn ambassadeurs voor onze sport en ze krikken het niveau van de wedstrijden gewoon ook op."

"Ze zijn communicatief zeer sterk en brengen volk naar de cross, dus ik zie hen toch vooral als een geschenk voor de sport. Laat ze maar wat blijven, ook dan kunnen mijn renners wedstrijden winnen", besluit Nys. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties