Wanty-Groupe Gobert opnieuw sant in eigen land

Wanty-Groupe Gobert opnieuw sant in eigen land
Foto: © photonews

De eerste editie van de Antwerp Port Epic heeft voor spektakel gezorgd. De te verwachten renners meldden zich voorin en er waren steeds wisselende kansen. Van Keirsbulck kon in de finale solo gaan en zijn achtervolgers zagen hem niet meer terug.

Van lang de boel bijeen houden was in deze koers geen sprake. Op meer dan zeventig kilometer van de aankomst waren Boucher en Ruijgh de leiders. Bernas en Franck waren de eerste achtervolgers. Nadien volgde Van Keirsbulck met Roompot-renners Budding en van Schip in zijn zog. Daarna was er dan nog het groepje met Wout van Aert.

GEWONNEN SPEL

In de finale kwamen de sterkste renners nog meer naar voren zoals een van Aert. Hij zat in een groepje met in totaal acht renners dat wel nog Van Keirsbulck en van Schip voor hen moesten dulden. Na een val van de Nederlander had Van Keirsbulck gewonnen spel. Op enkele kilometers van de finish had onze landgenoot al een kleine anderhalve minuut op zijn eerste achtervolger.

Zo mocht Wanty-Groupe Gobert opnieuw vieren in een Belgische eendagskoers. Eerder deze week won Xandro Meurisse al de druivenkoers in Overijse. Deze keer was het dus de beurt aan Van Keirsbulck. Ook Jérôme Baugnies bezorgde het team dit jaar natuurlijk al behoorlijk wat successen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties