Australiër verrast favorieten in Ronde van Groot-Brittanië, pech voor de Belgen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Cam Meyer boekt knappe ritzege in Ronde van Groot-Brittanië

Australiër verrast favorieten in Ronde van Groot-Brittanië, pech voor de Belgen

De tweede rit in de Ronde van Groot-Brittanië heeft voor behoorlijk wat animo gezorgd. De favorieten deden in de finale nog een verwoede poging om de vluchters bij te halen. Cam Meyer had daar geen oren naar en trok zijn inspanning door tot aan de aankomst.

Het was een etappe waar meteen veel beweging in zat. Wel was er ook plaats voor het traditionele scenario van een vroege vlucht. Met Tonelli, Teggart, Rowsell, Davies en Meyer bestond die uit vijf renners. Op 67 kilometer van de streep genoten de vijf een voorsprong van een dikke vijf minuten.

OPGAVE THEUNS

Met nog 35 kilometer te gaan was er al twee minuten af van die voorsprong. Een valpartij in het peloton zorgde op dat moment voor schade bij enkele Belgen. Zo was Jelle Vanendert ook betrokken bij de val. Bij Edward Theuns was het zelfs zo erg dat hij moest opgeven.

ELITEGROEPJE

De Challombe Hill, een klim met stukken tot 13%; zorgde voor spektakel. In de kopgroep moesten Teggart en Rowsell lossen. Davies, Meyer en Tonelli bleven wel voorop tot in de finale. Achter hen vormde zich een elitegroepje met onder andere Alaphilippe, Jungels en Poels. 

Meyer en Tonelli gingen met zijn tweetjes op pad en hadden in de laatste vier kilometer nog 21 seconden voor op de achtervolgende groep. Cameron Meyer van Mitchelton-Scott bleef de achtervolgers net voor en mocht een verrassende overwinning vieren. Tonelli is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
03/08/2020 Gran Trittico Lombardo
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé

Nieuwste reacties