Belgen mikken op winst in Canada: "Het moet mijn ding worden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Belgen mikken op winst in Canada: "Het moet mijn ding worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgen doen het doorgaans goed in de WorldTour-races in Canada. In Québec en Montréal wonnen sinds de start in 2010 maar liefst drie Belgen al een koers.

Gilbert won in Québec in 2011, Wellens en Van Avermaet waren de beste in Montréal in respectievelijk 2015 en 2016. Bovendien staan we als natie ook vaak op het podium, met één keer Gilbert (Montréal 2011) en vier keer Van Avermaet (Québec 2012, 2013, 2016, 2017). Ook twee andere Belgen zien het tweeluik dit jaar zitten.

"Die wedstrijden passen nog beter bij mijn mogelijkheden, al zal de concurrentie in Canada nog sterker zijn dan in Brussel", geeft Stuyven aan in Het Laatste Nieuws. "Er is nog progressiemarge, want zaterdag had ik zeker niet mijn allerbeste dag. Als ik moest opschuiven, kon ik dat. In Canada zal ik ook de forcing moeten kunnen voeren."

Ik voel dat ik een rol van betekenis kan spelen de komende week

"Voor mij was de Brussels Cycling Classic een perfecte training met het oog op de komende opdrachten", aldus Naesen. "Het Canadese tweeluik moet wel mijn ding worden. Ik voel dat de conditie op punt staat en dat ik een rol van betekenis kan spelen de komende week."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties