Gilbert blijft strijdvaardig: "Ik heb veel geluk gehad"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Gilbert blijft strijdvaardig: "Ik heb veel geluk gehad"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert deed iedereen schrikken met een zware val in de Tour de France, maar intussen is hij opnieuw aan het trainen. Hij heeft nog doelen dit seizoen.

"Ik zit met een goed gevoel weer op de fiets en zonder pijn", aldus Gilbert in een gesprek met Sportweekend. "Ik mag nu beginnen met trainen en dat is goed nieuws. Hopelijk kan ik dit jaar nog koersen. Mijn knie is nog niet volledig genezen. Er is nog een fractuur van 2 à 3 millimeter, maar ik mag fietsen en kracht zetten op de pedalen. Ik voel het natuurlijk wel. Ik rijd ook niet zo snel, want de conditie is een beetje weg. Mijn knie is gevoelig, maar het is niet pijnlijk."

Bijna einde carrière

Bijna was het helemaal over en uit. "Misschien wel, maar ik bekijk het altijd positief. In mijn ongeluk heb ik veel geluk gehad. Het is de bedoeling om rond Parijs-Tours terug te keren. Ik heb nog een maand en daarin kan veel gebeuren."

De val gebeurde toen ik in topvorm was, dan is het makkelijker om terug te komen

"Ik mag ook niet vergeten dat die val gebeurd is toen ik in topvorm was. Dan is het altijd makkelijker om terug te komen. Je lichaam geneest dan beter en sneller. Daarom ben ik optimistisch. Ik wil nog 10 dagen op hoogtestage gaan en dat zal een boost zijn voor mijn conditie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties