Kopmanstatus Vincenzo Nibali blijft behouden, of hij het nu wil of niet

Kopmanstatus Vincenzo Nibali blijft behouden, of hij het nu wil of niet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vincenzo Nibali heeft al prettigere tijden gekend. Zijn val in de Tour heeft hem niet alleen fysieke schade, maar ook twijfels in het hoofd toegebracht. Nibali is niet zeker of hij ooit weer zijn oude niveau haalt. Intussen blijven anderen hem naar voor schuiven als kopman voor het WK.

Het WK in Innsbruck was ook één van zijn grote doelen, maar het is zeer de vraag of dat onder de gegeven omstandigheden nog altijd zo kan zijn. Bondscoach Cassani is in La Gazzetta dello Sport duidelijk: Nibali is de leider van de Italiaanse ploeg. "Ik heb nog twee weken om alle mogelijkheden te evalueren. Voorlopig is Vincenzo onze kopman."

Cassani erkent wel dat hij de renner van Bahrein-Merida liever een betere voorbereiding had zien rijden. "Ik hoopte een maand voor het WK meer zekerheid te hebben, maar er zijn nog 27 dagen waarin veel kan veranderen."

MOSCON RESERVE?

Een andere figuur in het Italiaanse kamp waar veel om te doen is, om heel andere redenen, is Gianni Moscon. "Ideaal is als hij het WK ploegentijdrijden mist. Dan kan hij de Memorial Pantani en Troffeo Matteotti rijden en kan ik beslissen of ik hem selecteer of aanduid als reserve."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties