Spektakel in Wetteren: renner met gebroken wiel kan criterium uitrijden èn winnen na frisse pint van supporters!

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Wetteren
| 1 reacties
Spektakel in Wetteren: renner met gebroken wiel kan criterium uitrijden èn winnen na frisse pint van supporters!

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er worden in Wetteren straffe toeren uitgehaald. De omstandigheden zijn er wel moeilijker op geworden, want de regen zorgde voor een glad wegdek en een valpartij. Laurens De Vreese brak zijn voorwiel, maar het nuttigen van een frisse pint van de supporters gaf hem toch de moed om door te zetten.

Het was in de Iljo Keisse-bocht dat Belgisch kampioen Yves Lampaert en Astana-renner Laurens De Vreese tijdens de derde reeks van het dernycriterium ten val kwamen. Zonder veel erg voor Lampaert. 'Lampi' had wel een schaafwonde, maar kon de wedstrijd meteen verderzetten.

De Vreese had echter zijn voorwiel gebroken en kwam zo dus even tot stilstand. Supporters langs de kant van de weg bodem in de tussentijd een pint aan. De Vreese dronk die ad fundum leeg. Het werd op applaus onthaald. Even later ging hij met bebloede knie weer verder nadat hij een nieuw wiel gestoken had.

Winnaar in de tweede reeks was Timothy Dupont. De renner van Wanty-Groupe Gobert haalde het voor Kenny De Ketele en Stijn Vandenberg. Van Aert was opnieuw negende.

Update

Er  volgde na de valpartij van Lampaert en De Vreese in de derde reeks een herstart. En, jawel, Laurens De Vreese won de derde reeks en zo ook het eindklassement. Het eindpodium was hetzelfde dan de uitslag in de laatste reeks: De Vreese als grote triomfator met Lampaert op twee en van Aert op plek drie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties