Belgische ex-wereldkampioen mountainbike: "Mathieu van der Poel is zaterdag één van de favorieten"
Redactie
| 24 reacties

Filip Meirhaeghe vindt Mathieu van der Poel een kanshebber op het WK mountainbike

Belgische ex-wereldkampioen mountainbike: "Mathieu van der Poel is zaterdag één van de favorieten"
Foto: © photonews

Zijn doel was een zege in de Wereldbeker mountainbike, maar dat zat er helaas niet in voor Mathieu van der Poel. Toch is hij volgens Filip Meirhaeghe één van de grote kanshebbers voor goud op het WK van zaterdag.

In het Zwitserse Lenzerheide rijdt van der Poel zaterdag nog één laatste keer met de mountainbike vooraleer zich volledig op het veldritseizoen te focussen. De Nederlander eindigde in de Wereldbeker drie keer op het podium en werd twee keer vierde. Geen zege dus, maar wel een favorietenrol op zaterdag volgens Meirhaeghe. 

"Hijzelf zal natuurlijk ontgoocheld zijn dat hij niet won, maar hij heeft een prachtig en regelmatig seizoen afgewerk", zegt Meirhaeghe in gesprek met Het Nieuwsblad. "Het ontbrak hem enkel aan dat tikkeltje geluk. En hij botste natuurlijk ook op Nino Schurter. Maar de kloof is miniem."

Favoriet

In de short track, die telkens 2 dagen voor de WB wordt gereden, won van der Poel wel drie keer. Zo eindigde de Europese kampioen veldrijden als tweede in het eindklassement. "Die race duurt twintig minuten. Met zijn explosiviteit en veldritervaring is dat natuurlijk ideaal voor hem", aldus de ex-mountainbiker. 

Zondag is een medaille het doel. "Hij is een van de favorieten en bewees in de slotmanche in La Bresse dat het vat nog niet af is. Het is ook geen supertechnisch parcours, dat speelt in zijn voordeel", zegt de voormalige wereldkampioen nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties