Bondscoach Gerben de Knegt mikt met Mathieu van der Poel op medaille en kent oorzaak voor teleurstellend EK
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Gerben de Knegt heeft met Mathieu van der Poel een medaillekandidaat op het WK mountainbike

Bondscoach Gerben de Knegt mikt met Mathieu van der Poel op medaille en kent oorzaak voor teleurstellend EK
Foto: © photonews

Zaterdag haalt Mathieu van der Poel een laatste keer de mountainbike boven voor het wereldkampioenschap in het Zwitserse Lenzerheide. Een medaille behoort zeker en vast tot de mogelijkheden. Dat weet ook bondscoach Gerben de Knegt.

Van der Poel is de grootste Nederlandse kanshebber op eremetaal. "In potentie is Mathieu een kandidaat voor het podium", vertelt de Knegt op de website van de KNWU. "Met die insteek konden we de afgelopen jaren bij verre niet starten bij een WK voor mannen. Ik ben dan ook heel blij dat van der Poel nog tot en met de Olympische Spelen van Tokio wil blijven mountainbiken."

In Glasgow liep het alleszins verkeerd af. Van der Poel kende een totale off-day en gaf op. "Ik denk dat hij op het EK een mindere dag kende omdat hij te veel kilometers op de weg had getraind om goed bij de wegwedstrijd voor de dag te komen. Dat lukte, maar de omschakeling naar de MTB ging toen even niet."

Parcours ligt van der Poel

Met drie tweede plaatsen en twee vierde plaatsen stond van der Poel dit seizoen wel zijn mannetje in de Wereldbeker. "Dit seizoen heeft hij meerdere keren laten zien dat hij op het podium kan eindigen te midden van de wereldtop en dat is dan ook de insteek voor dit WK."

"Ik denk ook dat het parcours in Lenzerheide hem ligt. Hij heeft er eerder goed gepresteerd en er zijn meerdere delen in het traject waar hij zich thuis voelt. Zo is er een lange strook met wortels, iets wat hij goed aankan en als het nat is, is het zelfs enigszins glibberen en glijden. Als veldrijder is Mathieu dan in zijn element", besluit de bondscoach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties