Filip Meirhaeghe ziet nog werkpunten bij Mathieu van der Poel, maar... "Zoals hij fietst er maar eentje rond op deze wereld"
Redactie
| 7 reacties

Filip Meirhaeghe ziet nog werkpunten bij Mathieu van der Poel in het mountainbiken

Filip Meirhaeghe ziet nog werkpunten bij Mathieu van der Poel, maar... "Zoals hij fietst er maar eentje rond op deze wereld"
Foto: © photonews

Zaterdag is hij één van de topfavorieten voor een medaille op het WK, maar het doel van Mathieu van der Poel zijn vooral de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. "Hij is nu al wereldtop", aldus Filip Meirhaeghe.

Van der Poel mag dan de man met de meeste techniek in het veldrijden zijn, het MTB'en is een heel ander gegeven. "Techniek in het veldrijden is heel wat anders dan in het mountainbiken", vertelt Meirhaeghe in HNB. "In het veld gaat het over op het vlakke rond paaltjes draaien en over balkjes springen. Goeie techniek met de mountainbike wil zeggen dat je in steile afdalingen aan heel hoge snelheid boomwortels en rotsen kan ontwijken."

"Sven Nys heeft jaren aan zijn mountainbiketechniek moeten schaven, ook al was hij met voorsprong de beste technicus in het veld. Maar op de mountainbike was techniek zijn grote zwakte. Pas op: Van der Poel is goed, maar hij kan nog werken aan zijn snelheid in de afdalingen. Hij moet alle zeilen bijzetten en bijtrappen om Schurter te volgen, terwijl de wereldkampioen kan recupereren."

"Maar Mathieu is een fenomeen, hij heeft nog wat groeimarge. Op de Olympische Spelen van Tokio in 2020 zal hij - en niemand anders - starten als topfavoriet. Zoals hij fietst er maar eentje rond op deze wereld. Een absoluut fenomeen."

Minder hooi op vork

Al rijdt van der Poel dus ook een hele winter in het veld én wil hij ook enkele klassiekers in het voorjaar rijden. "In dat olympisch jaar zal hij toch wat moeten mikken op Tokio en misschien wat minder hooi op zijn vork nemen en keuzes maken", aldus Meirhaeghe.

"Want iedereen mikt op die Spelen. In Tokio zal het parcours, net als op de vorige Spelen, worden aangelegd en dat is in zijn voordeel. Op de vlakke stukken kan hij enorm tekeergaan en er zullen niet veel heel steile beklimmingen getrotseerd moeten worden. Hij is nu al wereldtop en zal alleen maar verbeteren

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France
20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië

Nieuwste reacties