Klaas Vantornout heeft geen seconde spijt van zijn keuze: "Ik maak de beste periode van mijn leven mee"

Redactie
| 4 reacties
Klaas Vantornout heeft geen seconde spijt van zijn keuze: "Ik maak de beste periode van mijn leven mee"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Veel ex-renners hebben hem gewaarschuwd, maar van het zogenaamde zwarte gat is er geen sprake bij de inmiddels enkele maanden gestopte Klaas Vantornout.

De tweevoudige Belgische kampioen heeft duidelijk geen spijt van zijn beslissing om te stoppen. "Ik werd aan het einde van mijn loopbaan bang gemaakt door ex-renners die waarschuwden voor het zwarte gat en een mogelijke depressie", vertelt Vantornout bij Sporza. "Die laatste maanden waren dan ook de zwaarste voor mij."

"Maar eens gestopt, werd ik een heel ander mens. Ik herleefde weer, zonder al de druk en de stress. Ik heb genoten van het leven en ik heb er geen seconde spijt van. Ik maak de beste periode van heel mijn leven mee. De voorbije 6 maanden heb ik gefietst en redelijk veel in de fitness gezeten. Daarnaast ben ik met mijn gezin en mijn dochter bezig geweest."

"Nu geef ik vier avonden per week fietsmechaniek in het avondonderwijs. Voor mensen die zelf aan hun fiets willen leren werken. Dat is heel fijn", zegt de voormalige crosser. Een comeback komt dus helemaal niet ter sprake. Vantornout geniet van zijn tijd op de fiets. "Ik heb mijn job altijd graag gedaan en ik ben trots op wat ik bereikt heb. Ik ben met een voldaan gevoel gestopt en heb alles uit mijn carrière gehaald."

Jonge garde

De jeugd heeft het veldrijden overgenomen. "Maar dan staat de jonge garde daar en die is gewoon beter. 36 jaar is oud genoeg. Toch fiets ik nog heel vaak. Mijn fiets heeft mijn leven bepaald, dus ik zie niet in waarom ik moet stoppen. Als ik fiets, is het pakweg 120 kilometer aan een stevig tempo om mijn conditie op peil te houden."

"Ik doe nog af en toe een mountainbikewedstrijdje, maar 5 à 6 uur op een fiets zitten? Dat hoeft voor mij niet. Het wordt ook altijd maar extremer. Het moet plezant blijven", besluit Vantornout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties