Klaas Vantornout is nog steeds dikke maatjes met Mathieu van der Poel: "Op een gegeven moment zal hij een conclusie trekken"

Redactie
| 3 reacties
Klaas Vantornout is nog steeds dikke maatjes met Mathieu van der Poel: "Op een gegeven moment zal hij een conclusie trekken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Klaas Vantornout is al enkele maanden verdwenen van het strijdtoneel in de cross. Het veldrijden mist hij niet, met Mathieu van der Poel heeft hij dan weer nog geregeld contact.

Vantornout kwam altijd al goed overeen met de jonge Nederlander. "Iedereen weet dat Mathieu en ik kameraden zijn", vertelt hij bij Sporza. "Ik hoor niet veel renners meer, maar hem hoor ik nog wel. Meestal gaat het dan over auto's, maar ook over zijn uitdagingen. In het mountainbiken heb ik hem gevolgd en daar doet hij het uitstekend. "

"Maar dat mountainbikeniveau is gewoon niet te onderschatten. Dan moet je ook conclusies durven trekken. Wereldkampioen Nino Schurter rijdt niet alleen heel hard bergop, maar ook bergaf gaat hij als een speer naar beneden. Mathieu is jong. We kunnen alleen maar toejuichen dat hij zijn capaciteiten aftast. Maar op een gegeven moment zal hij een conclusie trekken. Ik denk dat het eerder weg en veld zal zijn."

Bij Marlux-Bingoal zijn er enkele jonkies zoals Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt, maar natuurlijk ook Kevin Pauwels. "Kevin zal zijn mannetje staan, maar opboksen tegen het jonge geweld zal heel moeilijk zijn. Ik spreek uit ervaring. Het wordt heel moeilijk eens je de 35 gepasseerd bent", weet de West-Vlaming.

"De jeugd is er en heeft laten zien dat ze extreme resultaten kunnen neerzetten op de weg. Het niveau is denk ik weer een stuk omhoog gegaan. Voor de oude garde zal het geen cadeau zijn", besluit Vantornout. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties