Laurens De Plus wil ook op zijn 23e zo snel mogelijk de nul weg: "Ik zit er toch wel hard mee"

Redactie
| 4 reacties
Laurens De Plus wil ook op zijn 23e zo snel mogelijk de nul weg: "Ik zit er toch wel hard mee"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Momenteel is hij de eerste landgenoot in de Ronde van Spanje op een 19e plek in het klassement, maar de jonge Laurens De Plus is vooral gebrand op een eerste profzege.

De Plus vierde dinsdag zijn 23e verjaardag. De Ninovieter staat bekend als één van onze grootste rondetalenten, maar winnen zat er tot dusver nog niet in. "Ik zit er toch wel hard mee", bekent De Plus in Het Nieuwsblad. "Het liefst win ik zo snel mogelijk. Ik spiegel me zo'n beetje aan Tiesj Benoot."

"Het duurde ook heel lang vooraleer die een koers won, maar met de Strade Bianche was het meteen een heel mooie. Ik denk dat ik in deze Vuelta nog zes tot zeven kansen heb om toe te slaan. Vanaf woensdag probeer ik het in de lange vlucht."

'Klassement vergeten'

De Plus gaat dus niet voor een goed eindklassement. "Dat klassement vergeet ik maar beter. Daar koop je niets mee. Net als met die 24ste plaats vorig jaar in de Giro, mijn allereerste grote ronde. We hebben Enric Mas in de ploeg, die rond de tiende plaats kan eindigen. Dan mik ik maar beter op ritwinst."

"Bovendien sta ik maar op drie minuten. Ik herinner me dat David de la Cruz twee jaar geleden meeging in een lange vlucht en zo de leiderstrui nam. Ik ben met zulke dingen bezig, ja. Maar toch zou ik het liefst die nul achter mijn naam uitvegen", besluit de renner die volgend seizoen naar LottoNL-Jumbo overstapt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties