Lefevere zijn succesrecept: "Als je geen tattoo van Quick-Step in je hersenen hebt, dan hoor je niet bij ons"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Lefevere zijn succesrecept: "Als je geen tattoo van Quick-Step in je hersenen hebt, dan hoor je niet bij ons"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De teller van Quick-Step Floors staat momenteel op 60 stuks. Een indrukwekkend aantal, al aast Patrick Lefevere vooral op het record van 4 jaar geleden, toen zijn ploeg 62 keer won.

"Ons record van enkele jaren geleden is 62. We wilden dat cijfer verbeteren en we zijn niet meer veraf. Het moet eraan", zegt Lefevere bij Sporza. "Iedereen die met een winning team te maken gehad heeft, weet in welke sfeer onze ploeg verkeert. Die gasten jutten elkaar op. De ene wil niet onderdoen voor de andere. We geloven in spurters, want zij zorgen voor overwinningen."

Ook nieuwkomer Elia Viviani maakte dit seizoen al indruk met zijn 17 overwinningen. "Het is niet zo dat ik met de natte vinger mensen aanwerf. Kittel vertrok bij ons en Viviani had eigenlijk al een akkoord met UAE. Maar zij konden Kristoff halen en toen heb ik geen seconde geaarzeld om Viviani bij Sky te halen."

Tattoo van Quick-Step

"Ik had eerder al Cavendish weggeplukt bij Sky. Ik bedoel het niet negatief, maar daar moeten die sprinters hun plan trekken. Bij onze krijgen ze een lead-out. Ze nemen dat gretig aan", zegt de teammanager. 

Wat is dan het geheime recept van de ploeg? "Ik heb ooit eens gezegd: als je geen tattoo van Quick-Step in je hersenen hebt, dan hoor je niet bij ons. Er is geen enkele jaloezie in onze ploeg. Er zijn bij ons geen graden. Ik zet de lijnen uit en ik word omringd door hele goeie mensen. Ik heb een goeie staf en die koop je niet bijeen. Je bouwt daaraan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties