Patrick Lefevere ondanks de successen: "Als het niet anders kan, dan zal ik met de schaal moeten rondgaan"

Redactie
| 8 reacties
Patrick Lefevere ondanks de successen: "Als het niet anders kan, dan zal ik met de schaal moeten rondgaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De mannen van Quick-Step Floors schoten dit seizoen al 60 keer raak na de overwinningen van Alaphilippe en Viviani op dinsdag. En toch blijft Patrick Lefevere op zoek naar een nieuwe geldschieter.

Lefevere is al een tijdje aan het speuren naar een nieuwe geldschieter. "Om voort te doen met wat we nu bezig zijn, heb ik 4 à 5 miljoen euro nodig", aldus Lefevere bij Sporza. Maar er is nog geen witte rook. "Helaas niet. Het is ongelofelijk en het is contradictorisch aan het succes. Het gaat heel moeilijk. Maar ik blijf niet bij de pakken zitten. Ik blijf proberen het budget rond te krijgen dat ik voor ogen heb."

"Ik begrijp dat mensen niet snappen dat ik nog altijd geld zoek. Ik heb misschien ook een strategische fout gemaakt door veel te laat te communiceren naar de buitenwereld. Iedereen dacht dat het bedrijf Quick-Step en de ploeg Quick-Step onafscheidelijk waren, dat dit voor het leven was. Maar bedrijven en mensen realiseerden zich niet dat er nog ruimte was voor anderen."

'Koopje'

"Je kunt hoofdsponsor worden bij een ploeg met een return van bijna 100 miljoen euro. Dat is eigenlijk een koopje, maar je moet de koper vinden. Of ik een deadline heb? Dat zal wel moeten. Ik wil die datum niet uitspreken, want dan pinnen mensen zich daar ook weer op vast."

En dus blijft Lefevere zoeken. "Ik ben met veel dingen bezig, ik reis van de ene afspraak naar de andere. Ik weiger op te geven, maar als het niet anders kan, dan zal ik met de schaal moeten rondgaan", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties