Ploegmaat van Dylan Teuns wint 11e rit in Vuelta, 40-jarige Pellizotti knap derde

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Ploegmaat van Dylan Teuns wint 11e rit in Vuelta, 40-jarige Pellizotti knap derde
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De elfde etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door de Italiaan Alessandro De Marchi. Voor de BMC-renner, die solo aankwam, is het zijn derde ritzege ooit in de Vuelta.

De renners kregen vandaag de langste rit (207 kilometer) voorgeschoteld. Het eerste wedstrijduur was opnieuw razend snel met een gemiddelde van 49 kilometer per uur, maar onder meer Thomas De Gendt geraakte niet weg uit het peloton. 

Uiteindelijk mochten 19 renners in de aanval gaan, met daarbij onze landgenoten Tiesj Benoot en Dylan Teuns. Ook Mollema was er opnieuw bij, net als Pinot, al stond die in het klassement op amper 3 minuten van rode trui Simon Yates. Desondanks liet Mitchelton-Scott de Fransman toch rijden. 

Winst De Marchi

BMC had drie renners in de kopgroep zitten en dus maakte De Marchi handig gebruik om de andere vluchters achter te laten. De Italiaan van BMC kwam solo aan en pakte zo zijn derde ritzege ooit in de Vuelta. Rhestrepo werd tweede, 'good old' Pellizotti derde. De rode trui blijft om de schouders van Simon Yates. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties