Benoot toch tevreden: "Had zelf verwacht dat ik pas vanaf de 3e week weer zou kunnen meestrijden"
Redactie
| 0 reacties

Tiesj Benoot ziet nog heel wat mooie kansen in resterende ritten Vuelta

Benoot toch tevreden: "Had zelf verwacht dat ik pas vanaf de 3e week weer zou kunnen meestrijden"
Foto: © photonews

Tiesj Benoot kon zich in de 11e etappe van de Vuelta nog eens laten opmerken. De Drongenaar van Lotto Soudal werd 6e, een goed voorteken voor wat nog komen moet in deze Vuelta.

Benoot wilde zich na zijn vroegtijdige opgave in de Tour tonen in deze Vuelta. Maar een valpartij in de eerste week besliste daar anders over. "Ik ben nog maar 5 dagen geleden gevallen en neem nog altijd antibiotica. Dat voel ik wel nog", vertelde Benoot bij Sporza.

"Maar ik mag tevreden zijn dat ik na die moeilijke 1e week kan meespelen in de zwaarste rit tot nu toe. Ik had zelf verwacht dat ik pas vanaf de 3e week weer zou kunnen meestrijden", zegt een tevreden Benoot.

'Nog niet super'

Al was het zeker niet gemakkelijk voor de winnaar van de Strade Bianche van dit jaar. "We hebben 100 kilometer gekoerst. Dat maak je niet veel mee. We wisten dat het lang zou duren, maar dit was extreem. In de finale voelde ik mij goed, maar nog niet super."

Benoot hoopt zich de komende ritten nog te tonen. "Vanaf nu zijn er nog amper sprints en dus heel wat kansen voor mij. Er zijn nog veel mooie mogelijkheden om te scoren", besluit hij. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties