Nét geen 61e zege voor Quick-Step Floors in ploegentijdrit Ronde van Groot-Brittannië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Nét geen 61e zege voor Quick-Step Floors in ploegentijdrit Ronde van Groot-Brittannië
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Donderdag stond er een stevige ploegentijdrit op het programma in de Ronde van Groot-Brittannië. De winst was voor LottoNL-Jumbo, dat Quick-Step Floors met 16 seconden voorbleef.

De renners kregen na vier ritten in lijn op donderdag een ploegentijdrit voorgeschoteld. De chronoproef was met 12,4 kilometer niet echt lang, maar door de slotklim van meer dan 3 kilometer wel erg zwaar. 

De eerste echte richttijd kwam van de manschappen van Team Sunweb, dat een 20'43" noteerde. Sky verloor Chris Froome onderweg, maar deed toch 40" beter dan Sunweb en mocht zo in de hotseat plaatsnemen. Al kon de Britse formatie niet heel lang van die leidersplek genieten. 

Quick-Step op weg naar winst, maar... 

Katusha-Alpecin deed nog 6" beter dan Sky en zette een tijd van 19'57" op de tabellen. Quick-Step Floors, een specialist in het vak, deed nog beter met 19'53". De manschappen van Lefevere leken de zege te pakken, maar dat was buiten LottoNL-Jumbo gerekend, dat 16 seconden beter deed.

Geen 61e zege voor Quick-Step Floors, maar wel een 30e triomf voor de Nederlandse WorldTour-ploeg. Kopman Primoz Roglic is ook de nieuwe leider en neemt de trui over van Patrick Bevin (BMC). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties