Staat of valt fusie Sniper-Roompot met van Aert? "Hij is natuurlijk heel interessante renner"

Roompot-manager Zijlaard geeft aan dat fusie niet staat of valt met van Aert

Staat of valt fusie Sniper-Roompot met van Aert? "Hij is natuurlijk heel interessante renner"
Foto: © photonews

Het conflict tussen Sniper Cycling en Wout van Aert heeft natuurlijk ook een grote invloed op Roompot. De Nederlandse ploeg lijkt zo zijn kopman voor volgend jaar kwijt te spelen. Het reageert voor het eerst bij monde van Michael Zijlaard en geeft aan dat de fusie er sowieso komt.

Roompot-manager Zijlaard steekt niet onder stoelen of banken dat hij van Aert liefst ziet blijven. "Hij is natuurlijk een heel interessante renner. Kijk naar wat andere procontinentale ploegen doen: Fortuneo haalt Greipel, Direct Energy heeft Terpstra aangetrokken. Erg belangrijk om bij organisatoren de deelname aan grote wedstrijden af te dwingen. Om dezelfde reden is van Aert voor ons erg interessant", zegt de Nederlander in HLN.

GEEN PARTIJ

Toch komt de fusie er ook zonder van Aert. "Als het enkel om hem te doen was geweest, had ik Roompot geadviseerd om een privésponsoring met Wout aan te gaan." Een gesprek met de renner was er nog niet. "Ik snap het wel, dat hij met ons niet wil praten. Wij zijn voorlopig geen partij in dit verhaal."

Vrijdag gaan Jef Van den Bosch, manager van Wout van Aert, en Nick Nuyens wel samen rond de tafel zitten. "Ik hoop op een goed gebrek", aldus Zijlaard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5021 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties