Tim Wellens voedt de speculatie: "Voor mij persoonlijk zitten er verrassingen bij"

Tim Wellens voedt de speculatie: "Voor mij persoonlijk zitten er verrassingen bij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens is momenteel in Canada voor de GP's van Quebec en Montreal. Nog een paar keer afzien om zo in perfecte conditie te geraken voor het WK, dat is het plan. Op dat WK zullen er immers enkele verrassende Belgen te zien zijn, zo geeft de Lotto-renner aan.

Wellens tracht zijn vorm nog iets op te krikken. "Het is wel zo dat ik nog iets beter hoop te zijn op het WK, al is dat heel moeilijk te regelen. Op het WK  heb ik gezonde ambities", kondigt Wellens aan in HLN. "Ik denk dat ik kans maak, maar zo zijn er veel. Ik ben nooit topfavoriet, maar wel één van de favorieten."

ANDER PARCOURS

De selectie wordt maandag pas bekendgemaakt, maar Wellens blijkt goed op de hoogte te zijn. "De renners die erbij zijn, zijn al op de hoogte, denk ik. Voor mij persoonlijk zitten er enkele verrassingen bij. Het is een andere selectie dan gewoonlijk, maar het is ook een ander parcours dan we gewoon zijn. Voor dit WK is het een goede selectie."

Vaak krijgen de kopmannen op zo'n kampioenschap één van hun geliefde helpers mee. En dit jaar is Wellens toch tot één van die speerpunten. "Ik heb daar met de bondscoach over gepraat maar het is heel moeilijk om dat door te voeren." Wellens bevestigt wel dat de ploeg zal bestaan uit vier kopmannen en vier helpers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties