Belgen vegen nul nog steeds niet van de tabellen in Vuelta: "Wil 3e, 4e en 5e plek inruilen tegen zege"

Redactie
| 1 reacties
Belgen vegen nul nog steeds niet van de tabellen in Vuelta: "Wil 3e, 4e en 5e plek inruilen tegen zege"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook na de 12e etappe staat er bij ons land nog steeds een nul achter de zegeteller. Hoewel er enkele landgenoten donderdag erg dichtbij kwamen. Dylan Teuns raakte ingesloten en moest het met een vierde plek doen.

Een sterke Teuns was net als Campenaerts mee op het beslissende moment, maar kon in de sprint niet voluit gaan. "Dit was dé kans. Ik twijfelde een fractie van een seconde te lang", vertelde Teuns in HNB. "Van Baarle en ritwinnaar Géniez kwamen van achteruit, en op die veel te smalle weg zat ik meteen ingesloten. Ik kon mijn kansen niet meer verdedigen", baalde hij.

'Uil op de weg'

"En dan staat er na de finish nog een uil op de weg die daar niet moet staan. Geniez reed er los op en Van Baarle vloog er, net als ik, over", zegt de BMC-renner over het incident met de man van de organisatie.

Teuns was nu al enkele keren dicht bij een ritzege, maar het wil nog niet lukken. "Ik wil die derde, vierde en vijfde plaats inruilen tegen één zege. In vergelijking met een week geleden rijd ik stukken beter. Ik denk dat de Teuns van Parijs-Nice terug is, maar ik wil winnen", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties