Lefevere had contact over fusie met ander WorldTour-team: "Na de Tour heb ik hem niet meer gehoord"

Redactie
| 3 reacties
Lefevere had contact over fusie met ander WorldTour-team: "Na de Tour heb ik hem niet meer gehoord"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Over het voortbestaan van Quick-Step Floors in 2019 is er geen twijfel mogelijk, maar Patrick Lefevere blijft speuren naar nieuwe geldbronnen. Lefevere dacht zelfs na over een fusie.

Lefevere moest door een beperkt budget Niki Terpstra al laten gaan. Ook de jonge Duitser Maximilian Schachmann staat op het punt om te vertrekken (naar BORA-hansgrohe, red.). De teammanager van Quick-Step Floors geeft in HLN toe dat er zelfs gesprekken waren over een fusie.

Dimension Data

Een hype tegenwoordig, denk maar aan de samensmelting tussen Roompot en Veranda's Willems-Crelan en de fusie tussen BMC en CCC. Lefevere zelf had contact met Douglas Ryder, teammanager van Dimension Data. "Die vroeg om een gesprek tijdens de Tour. Ik heb hem daarna niet meer gehoord", aldus Lefevere.

"Ik lees nu dat Ryder renners nieuwe contracten laat tekenen. Hij zal dus geld genoeg hebben gevonden", vervolgt Lefevere, die niet zomaar met eender welke ploeg in zee wil gaan. "Alle respect, maar ik ga niet met Roubaix fusioneren. Ik denk dat ik wat laat gekomen ben met de boodschap dat ik extra geld zoek. Nu moet het allemaal snel gaan. Zelden goed", weet de succesvolle ploegmanager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties