Van Avermaet over zijn 'dipje' in augustus: "Je vraagt je wel eens af: wat zit ik hier eigenlijk te doen? Ik was er tegen mijn goesting"

Redactie
| 7 reacties
Van Avermaet over zijn 'dipje' in augustus: "Je vraagt je wel eens af: wat zit ik hier eigenlijk te doen? Ik was er tegen mijn goesting"
Foto: © photonews

Na een zware zomer met de Ronde van Zwitserland, de Tour, enkele criteriums, de Clasica San Sebastian, het EK én de BinckBank Tour was het half augustus op bij Greg Van Avermaet. In Canada zoekt hij koersritme met het oog op het WK.

Het EK werd een tegenvaller, van zijn ploeg moest hij verplicht starten in de BinckBank Tour. Maar het beste was er toen al vanaf bij de BMC-kopman. "Het was de jongste vijf jaar niet meer gebeurd, maar ik heb de voorbije maand gemerkt dat ook ik niet alles kan opeten wat er op mijn bord ligt", vertelt Van Avermaet in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Ik had er al een drukke zomer opzitten en had de ploeg gevraagd om de BinckBank Tour te schrappen. Dat was voor de ploeg geen optie. Ze wilden ook niet dat ik het EK reed. Ik heb dan aangedrongen en het compromis was dat ik wel het EK mocht rijden, maar ook moest starten in de BinckBank. Ik was met hoge verwachtingen naar het EK getrokken, maar het werd een opdoffer omdat ik niet mee was in de goeie ontsnapping."

 "Als ik mijn wattages van die koers bekijk, deed ik daar een inspanning waar je normaal drie dagen van moet herstellen"

Al moest Van Avermaet die inspanningen van in Glasgow wel bekopen. "Desondanks was het door de regen wel een loodzware koers. Als ik mijn wattages van die koers bekijk, deed ik daar een inspanning waar je normaal drie dagen van moet herstellen. Op de koop toe had onze charter van Glasgow naar Nederland nog eens vertraging. Ik kwam pas om halftwee in het hotel."

'Tegen de goesting'

"Wanneer je enkele uren later naar de start van de BinckBank Tour rijdt, vraag je jezelf weleens af: Wat zit ik hier eigenlijk te doen? Ik was er tegen mijn goesting. Ik heb mij nog proberen op te laden tegen het slotweekend en werd nog tweede in Geraardsbergen."

De weken daarna stonden in het teken van rust en training. "Nadien was het tijd om er effekes tussenuit te gaan na een intense periode. Eerst Zwitserland, dan de Tour, dan San Sebastian, tussenin nog wat criteriums: voortdurend onderweg, al die hotels. Zeker in de Tour en in die criteriums word je constant geleefd. Je hebt amper rust of tijd voor jezelf. Net waar ik toen nood aan had", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties