Van Avermaet stoomt zich klaar voor WK: "In Rio had ik 5% kans, in Innsbruck 2,5%"

Redactie
| 11 reacties
Van Avermaet stoomt zich klaar voor WK: "In Rio had ik 5% kans, in Innsbruck 2,5%"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet denkt al aan het WK in Innsbruck, al is de selectie officieel nog niet bekend. Na een rustperiode rijdt hij de Canadese koersen, daarna ligt de focus op Oostenrijk.

Van Avermaet is een certitude in de selectie van bondscoach Kevin De Weert. "De selectie is nog niet bekend, maar ik zou heel hard verschieten als ik niet geselecteerd zou worden", vertelt Van Avermaet in gesprek met Het Nieuwsblad

"Ik ben gemotiveerd en ik denk dat ik sowieso mijn waarde heb voor de ploeg in elke mogelijke rol. Ik ben ervan overtuigd dat ik daar een goede koers zal rijden en dat geldt ook voor de Belgische ploeg. Het doet misschien weleens deugd dat België niet zal starten als een van de topfavorieten."

"Ik heb niet gevloekt toen het parcours bekend werd"

Het parcours is erg lastig. Geen spek naar de bek van de BMC-kopman. "Ik heb niet gevloekt toen het parcours bekend werd. In zo'n bergachtige streek zou het belachelijk zijn als ze een vlak parcours zouden uittekenen."

"Het parcours is zwaar, maar dat was Rio ook. Al is dit misschien nog een categorie zwaarder. Voor de wegrit in Rio zei ik dat ik 5 procent kans had om te winnen. Voor het WK in Innsbruck houd ik het op 2,5 procent kans", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties