Victor Campenaerts ziet nieuw begin van carrière en laat zich uit over 'relletje': "Achteraf gezien beter op een ander moment aangevallen"

Redactie
| 2 reacties
Victor Campenaerts ziet nieuw begin van carrière en laat zich uit over 'relletje': "Achteraf gezien beter op een ander moment aangevallen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

'Mini-relletje' bij Lotto Soudal na afloop van de 12e rit in de Vuelta. Victor Campenaerts zorgde voor een schifting in de kopgroep door zelf aan te vallen, maar daar was zijn ploegmaat Thomas De Gendt niet echt mee opgezet omdat hij zo zijn winstkansen in rook zag opgaan.

"Dit was niet afgesproken", liet een ontgoochelde De Gendt na de rit weten. Ook Campenaerts zelf reageerde in Het Nieuwsblad op zijn aanval. "Ik besef wel dat mijn aanval niet zo leuk was voor De Gendt, want ik poefte vanuit zijn gat weg", klinkt het bij de tweevoudige Europese kampioen tijdrijden.

"Ik ga dat wel met Thomas uitpraten, want achteraf gezien had ik beter mijn aanval op een andere moment geplaatst. Nu was het voor De Gendt onmogelijk om mee te zijn. Met twee voorin hadden we wel in een winnende positie gezeten. Al viel het mee, want ook Nibali was niet mee."

Meer dan een tijdrijder

Campenaerts specialiseert zich in het werk tegen de klok, maar liet zien dat hij tot veel meer in staat is dan een tijdrijder. "Hopelijk is dit het begin van mijn andere carrière. Ik ben meer dan alleen maar tijdrijder", zegt de in Winksele wonende Antwerpenaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties