Greg Van Avermaet vindt niet dat hij op zijn waarde is geklopt

Greg Van Avermaet vindt niet dat hij op zijn waarde is geklopt
Foto: © photonews

Met een tweede plaats in Quebec en een derde plek in Montreal kan Greg Van Avermaet met goede resultaten terugkomen uit Canada. Toch is hij niet helemaal tevreden. Van Avermaet is van oordeel dat hij in Montreal zijn sprint niet naar behoren heeft kunnen rijden.

"Met die tweede plaats van vrijdag kan ik leven, maar deze keer is het anders. Ik heb het gevoel dat ik niet op mijn waarde ben geklopt", aldus Van Avermaet in Het Laatste Nieuws. "Matthews sneed me de pas af waardoor ik veel snelheid verloor. Ik zeg niet dat ik anders ging winnen, maar ik had misschien wel tweede kunnen eindigen. En vooral zou ik het gevoel gehad hebben dat ik er alles uit gehaald had."

Nochtans heeft Van Avermaet zich weinig te verwijten. Matthews en Colbrelli zijn op papier nu eenmaal sneller. "Niet altijd op deze aankomst. Ik heb Sagan hier twee jaar geleden ook gelopt. In een goeie dag kan het echt. In deze koers moet ik op mijn sprint rekenen. Nu ben ik dus ontgoocheld omdat ik mijn sprint niet heb kunnen rijden zoals ik dat wil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties