Met officiële voorstelling in zicht liggen namen voor WK-selectie vast

Met officiële voorstelling in zicht liggen namen voor WK-selectie vast
Foto: © photonews

Om 14u vandaag maakt bondscoach Kevin De Weert de namen bekend die hij meeneemt naar het WK in Innsbruck. Al is de selectie al uitgelekt. Zoals Tim Wellens eerder al aangaf, zitten er een paar verrassingen bij. Zo krijgen Xandro Meurisse en Ben Hermans de voorkeur op twee Vuelta-renners.

Geen Thomas De Gendt en Floris De Tier straks op het WK wielrennen. Volgens Het Nieuwsblad zijn de acht geselecteerden Greg Van Avermaet, Tim Wellens, Tiesj Benoot, Dylan Teuns, Laurens De Plus, Serge Pauwels, Xandro Meurisse en Ben Hermans. De eerste vier zijn de kopmannen. De Weert hoopt erop dat Pauwels in de Ronde van Slovakije kan tonen dat hij na zijn val in de Tour er toch klaar voor is.

De twee minst klinkende namen zijn wellicht die van Hermans en Meurisse. Al was het van Hermans wel geweten dat hij enigszins in aanmerking kwam. Het wordt voor hem zijn tweede WK. Meurisse is de grootste verrassing. De renner van Wanty-Groupe Gobert won onlangs nog de Druivenkoers in Overijse en blonk uit op het EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties