OFFICIEEL: Bondscoach De Weert maakt achtkoppige selectie voor WK bekend en heeft één verrassing in petto

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
OFFICIEEL: Bondscoach De Weert maakt achtkoppige selectie voor WK bekend en heeft één verrassing in petto
Foto: © photonews

Zoals verwacht heeft Kevin De Weert op de tweede rustdag van de Vuelta zijn selectie voor het WK in Innsbruck bekendgemaakt. Met Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) zit er één verrassing bij de achtkoppige selectie.

Kevin De Weert heeft zijn acht namen voor Innsbruck op papier. De selectie werd al gelekt, maar is nu ook officieel. Dé grote verrassing in de selectie is Xandro Meurisse. De renner van Wanty-Groupe Gobert reed een dijk van een EK in Glasgow en won recent nog de Druivenkoers in Overijse. 

Ook Hermans erbij

Ook Ben Hermans is er bij. De klimmer van Israel Cycling Academy overtuigde in de Ronde van Utah en de Ronde van Oostenrijk, waar hij een tweede plek uit de brand sleepte in het eindklassement. 

De andere namen zijn geen verrassingen. Greg Van Avermaet, Tim Wellens, Dylan Teuns en Tiesj Benoot lijken een beschermde status te hebben, terwijl Serge Pauwels de wegkapitein van dienst is. Ook de jonge Laurens De Plus, die volgend seizoen naar LottoNL-Jumbo gaat, is erbij. 

De Plus twee keer

Voor de tijdrit werden Europees kampioen Victor Campenaerts en opnieuw De Plus geselecteerd. Yves Lampaert liet al eerder weten te passen voor het WK. 

De selectie van België voor het WK: Tiesj Benoot, Laurens De Plus, Ben Hermans, Xandro Meurise, Serge Pauwels, Dylan Teuns, Greg Van Avermaet en Tim Wellens

De selectie bij de vrouwen: Valerie Demey, Sofie De Vuyst, Kaat Hannes, Githa Michiels, Kelly Van den Steen en Julie Van de Velde

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties