Tim Wellens krijgt 'speciale' rol op WK: "Hoop in de vorm van mijn leven te zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Tim Wellens krijgt 'speciale' rol op WK: "Hoop in de vorm van mijn leven te zijn"
Foto: © photonews

Tim Wellens is zoals verwacht één van de acht renners in de WK-selectie van Kevin De Weert. De Lotto Soudal-renner is één van de kopmannen. "In theorie mag ik het langste wachten", aldus Wellens.

"We trekken naar Oostenrijk met vier kopmannen", vertelt Wellens op ploegwebsite. "In theorie ben ik degene in de Belgische selectie die het langste mag wachten. Tiesj Benoot en Dylan Teuns kunnen eerder in de finale aanvallen. Greg Van Avermaet is onze joker."

"Met dit kwartet beschikken we over een sterke selectie om diep in de finale mee te spelen. De overige vier renners zullen zeker hun rol kunnen spelen in de aanloop naar die finale", weet de Limburgse renner. 

"Het wordt een kwestie van zo lang mogelijk te volgen en aan het eind alles of niets te spelen"

Al speelt het parcours natuurlijk niet in het voordeel van de Belgen. "Er wacht ons een heel lastig parcours in Innsbruck. Het wordt een kwestie van zo lang mogelijk te volgen en aan het eind alles of niets te spelen. Ik denk immers dat de beslissing zal vallen op de supersteile slothelling, een beklimming die we slechts één keer moeten bedwingen."

"De beklimming in de lokale ronde, die we zeven keer moeten afleggen, is een loper, maar door de opeenvolging van beklimmingen wordt die ook slopend. Het wordt een kwestie om zo fris mogelijk aan de voet van de slotklim te komen. Daarna volgt nog een technische afdaling naar de finish. Ik hoop alvast in de vorm van mijn leven te zijn in Innsbruck", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties