Van Aert wil nog niet spreken van laatste (volledige) seizoen in het veld, maar... "Vanaf nu is dat mijn hoofddoel"

Redactie
| 6 reacties
Van Aert wil nog niet spreken van laatste (volledige) seizoen in het veld, maar... "Vanaf nu is dat mijn hoofddoel"
Foto: © photonews

Zondag maakte Wout Van Aert tijd voor zijn supporters op zijn fandag, maar stilaan richt hij zijn focus op het nieuwe veldritseizoen dat komende zondag begint. Tijd voor zijn laatste volledig seizoen in het veld? De wereldkampioen zegt van niet.

Na zijn sterke prestaties op de weg gingen er steeds meer stemmen op om volledig op het wegseizoen te focussen. Maar dit is volgens Van Aert niet zijn laatste (volledige) seizoen in de cross. "Ik hoop het niet", zegt hij in gesprek met Sporza. "Ik heb altijd gezegd dat ik de weg wil combineren met het veld. Ik koers al een paar jaar op de weg om te winnen en dat heeft mij nog niet belet om ook goed te zijn in de winter."

"Dit voorjaar heb ik gevoeld dat ik ambities mag hebben in de klassiekers. Vanaf nu is dat mijn hoofddoel. Als ik voel dat het nodig is om minder te crossen om zo een stap hogerop te zetten, dan zal ik dat misschien wel doen. Maar ik hoop dat het niet nodig is."

"Het is afwachten hoe mijn conditie zal zijn aan het begin van het seizoen"

Crossen blijft de grote passie van de drievoudige wereldkampioen. "Veldrijden blijft het liefste wat ik doe. Ik hoop dat ik hier elk jaar opnieuw mag staan met 30 crossen op de kalender", aldus Van Aert, die voor heel wat klassementscrossen zal passen."

Zondag start het veldritseizoen in Geraardsbergen. "Het is afwachten hoe mijn conditie zal zijn aan het begin van het seizoen. Ik heb een heel andere zomer gehad dan de voorbije jaren, dus dit is nieuw voor mij. Ik hoop goed te zijn. Ik heb zo hard mogelijk proberen te trainen. Het EK op de weg was mijn laatste doel en sindsdien focus ik volledig op het veld. Ik heb er zin in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties