Waarom Xandro Meurisse wel mee naar het WK mag en Thomas De Gendt niet? Bondscoach legt uit

Redactie
| 17 reacties
Waarom Xandro Meurisse wel mee naar het WK mag en Thomas De Gendt niet? Bondscoach legt uit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dé verrassing in de WK-selectie van Kevin De Weert was natuurlijk Xandro Meurisse. Thomas De Gendt gaat dan weer niet mee, al dacht de bondscoach er zeker over na om de Waaslander van Lotto Soudal mee te nemen.

Meurisse is er binnen een kleine drie weken dus bij in Innsbruck. Hij kreeg onder meer de voorkeur op Serry, De Gendt en De Tier. Toch een kleine verrassing? "Voor mij is hij echter geen verrassing", weerlegt de bondscoach dat bij Het Nieuwsblad. "Ik vind het heel straf dat hij nog niet voor een WorldTour-ploeg rijdt."

"Ik had hem nog voor het EK opgemerkt, waar hij een prachtprestatie neerzette volledig in dienst van de ploeg. In de Ronde van Groot-Brittannië bevestigde hij in de koninginnenrit tussen de groten. Net als Hermans, die sterk reed in Oostenrijk en Utah. Logisch dat hij erbij is, hij kan ook een klassieker aan."

Géén De Gendt

Thomas De Gendt is er dus niét bij in Oostenrijk. Een doordachte keuze van De Weert. "Ik vind Thomas een steengoed renner, maar ik heb met hem nog gesproken en gezegd dat als het WK een week zou duren ik hem direct zou meenemen. Spijtig genoeg is het WK nu één dag, en met hem is het dan een beetje alles of niks."

"Ik heb hem gezegd dat als ik renners tekort kwam, dat ik met hem graag het risico had genomen. Maar ik vind dat we acht voldoende grote namen hebben en dus wil ik het risico niet nemen. Maar ik heb heel wat renners moeten teleurstellen, het zijn allemaal topsporters en iedereen was er graag bij geweest", besluit de Belgische selectieheer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties