Wat kunnen de uitdagers van de leider nog? "Iedereen ziet dat Yates de sterkste is" en "Doe nog altijd mee"

Wat kunnen de uitdagers van de leider nog? "Iedereen ziet dat Yates de sterkste is" en "Doe nog altijd mee"
Foto: © photonews

In de Giro maakte hij al het mooie weer en ook in de Ronde van Spanje staat Simon Yates er na het zware drieluik in de bergen goed voor. Nu moet het toch eens lukken voor de Brit van Mitchelton-Scott. Of kunnen zijn belagers Yates nog van winst houden?

De ene uitdager gelooft er al meer in dan de andere. Alejandro Valverde beweert bij hoog en bij laag dat hij niet bezig is met het klassement. "We bekijken het dag na dag. De rode trui is geen doel voor mij. Iedereen ziet dat Yates de sterkste man in koers is. Maar we hebben het zelf ook niet zo slecht gedaan, vind ik."

De andere renner met een virtuele podiumplek is Valverde's ploegmaat Nairo Quintana. "Astana had van de rit van zondag een doel gemaakt, maar Pinot deed er zijn voordeel mee. Ik doe nog altijd mee voor de eindzege. Hopelijk doe ik het goed in de tijdrit en neem ik wat seconden terug op mijn rivalen", aldus de Colombiaan.

ONTGOOCHELING BIJ LOPEZ

En dan is er nog Miguel Angel Lopez, vierde op 43 seconden van Yates. "Ik verdiende het om de rit te winnen", oordeelde de Astana-man zondagavond. "Ik ben ontgoocheld dat het niet gelukt is. Alle favorieten staan nog dicht bij elkaar. Deze Vuelta kan nog alle kanten uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties