Val Robbe Ghys geen probleem met oog op kwalificatie Olympische Spelen: "Hij zou deze periode toch rusten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Val Robbe Ghys geen probleem met oog op kwalificatie Olympische Spelen: "Hij zou deze periode toch rusten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Robbe Ghys viel op het EK voor beloften lelijk in de afvalling en brak zijn sleutelbeen. Het is een blessure die hem even van de fiets houdt, we hoorden bij Topsportcoördinator Koen Beeckman wat daar de gevolgen van zijn.

"Het was een ongelukkige sandwich", aldus Beeckman over de valpartij. "Hij vloog over het achterwiel van de Nederlander. Hij viel naar links en dus was het een heel eind naar beneden. Je komt van hoog en je valt laag. Als je valt op de piste naar rechts is het meestal niet zo erg. Links is meestal prijs."

"Hij zat ingesloten, in een slechte positie. Hij zei me dat hij de volgende keer uit die positie zou proberen geraken. De afvalling is altijd wringen. Eens je achterin zit, kan je niet meer inschuiven. Maar Robbe kon zichzelf niet veel verwijten."

Wat met de ambities?

In de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen kan je zoiets missen uiteraard. "Het heeft eigenlijk weinig weerslag op onze ambities voor de Olympische Spelen. Hij zou nu toch gaan rusten en wegkoersen rijden met Sport Vlaanderen-Baloise."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties