Als Thomas De Gendt zich een doel stelt ... Wat moet hij doen om het bergklassement in de Vuelta te winnen?

Redactie
| 17 reacties
Als Thomas De Gendt zich een doel stelt ... Wat moet hij doen om het bergklassement in de Vuelta te winnen?
Foto: © photonews

Als Thomas De Gendt zich op iets toelegt, dan haalt hij meestal zijn gram. De komende dagen valt het dus ten zeerste af te wachten of hij zijn nieuwe doel kan halen: de bergtrui in de Vuelta.

Tijdens de tijdrit op dinsdag liet De Gendt met een degelijke tijdrit zien over de goede vorm te beschikken met oog op de slotweek in Spanje. Daarin kan hij nog volop meestrijden voor het bergklassement, nadat hij in week twee al een paar mooie moves deed voor dat klassement.

In de stand staat hij momenteel met 57 punten in het spoor van Luis Angel Maté (64 punten). Toch zijn er met Ben King (56 punten) en Bauke Mollema (50 punten) nog kapers op de kust die erg dicht staan op weg naar de eindzege in het klimmersklassement.

In de komende vijf ritten zijn er nog drie ritten met bergen. Op woensdag zijn er 4 colletjes van derde categorie, eentje van tweede categorie en de slotklim naar Balcon de Bizkaia van eerste categorie. In die etappe overal als eerste bovenkomen kan 27 punten opleveren: 

categorie especial: 15 – 10 – 6 – 4 – 2 punten
1e categorie: 10 – 6 – 4 – 2 – 1 punt
2e categorie: 5 – 3 – 1 punt
3e categorie: 3 – 2 – 1 punt

Cima Alberto Fernandez

Vrijdag op weg naar Naturlandia zijn er enkel op de slotklim van eerste categorie (Coll de la Rabassa) punten te verdienen, maar wel veel gezien het de Cima Alberto Fernandez betreft. Op zaterdag is er vervolgens de laatste kans voor de strijders voor de bolletjestrui met liefst 4 colletjes van eerste categorie en eentje van tweede en derde (48 punten in totaal).

De Gendt liet de voorbije week een betere vorm zien dan Maté, maar King en Mollema zijn ook in vorm. Als bovendien de favorieten zich de komende week gaan roeren, dan vallen ook Lopez (25 punten), Pinot (22 punten) en Yates (22 punten) nog niet zomaar uit te vlakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties