Jan Bakelants weet wat hem te doen staat: "Er is iets gebroken"

Jan Bakelants weet wat hem te doen staat: "Er is iets gebroken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants werkt vandaag met de GP van Wallonië zijn laatste koers van het jaar af. Het betekent voor hem ook het einde van vier jaar AG2R. Sinds hij niet mee mocht naar de Vuelta, lijkt er iets geknakt. Er staat Bakelants dus slechts één ding te doen: op zoek gaan naar een ander team.

"Lange tijd geleden had ik aan de sportieve staf gevraagd of ik de Vuelta mocht rijden. De ploegleiding verzekerde me dat ik deel zou uitmaken van de selectie, maar kwam terug op zijn woord. Er is iets gebroken in onze samenwerking sinds mijn val in de Ronde van Lombardije van vorig jaar", stelt Bakelants vast in DH. "Het einde van mijn avontuur bij AG2R laat een wrange nasmaak achter."

Onze landgenoot legt nog eens uit waarom hij er op stond om de Ronde van Spanje te betwisten. "Het was belangrijk om een grote ronde af te werken om een beetje dichter bij mijn beste niveau te komen en weer op te bouwen naar volgend seizoen. Ik wilde tonen dat ik nog altijd dezelfde renner ben dan vroeger, maar die kans is mij ontnomen."

RELATIVEREN

In die omstandigheden is het natuurlijk afwachten bij welk team Bakelants straks terecht kan. "Ik hoop op WorldTour-niveau te kunnen blijven, maar heb nog niets getekend. Maar na wat mij vorig jaar overvallen is, kan je de zaken wel een beetje gemakkelijker relativeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties