Jelle Vanendert legt uit waarom het vertrouwen van Lotto in hem terecht is
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Jelle Vanendert niet verbaasd dat Lotto-Soudal hem bleef steunen

Jelle Vanendert legt uit waarom het vertrouwen van Lotto in hem terecht is

Sinds dit voorjaar is de status van Jelle Vanendert weer wat opgewaardeerd met onder andere een derde plek in de Waalse Pijl. De vorige jaren was hij niet altijd aan het feest. Toch is Lotto-Soudal hem altijd blijven steunen. Echt verbaasd is Vanendert daarover niet.

Er zijn volgens Vanendert twee redenen: hij wil werken voor de ploeg en zorgt toch voor regelmaat. "Ik heb altijd gezegd dat ik geen probleem heb om mij, op de klassiekers in april na, ten dienste te stellen van de ploeg. Ik heb de voorbije jaren steeds top twintig in die klassiekers gereden", benadrukt hij fijntjes bij WielerFlits. "Als je een renner die dat kan geen contract meer gaat geven, dan blijven er weinig over die wel in de ploeg passen.

Zijn rol binnen het team komt tot uiting nu Vanendert zowat de mentor is van neoprof Bjorg Lambrecht. "In de Ronde van Catalonie en het Baskenland heb ik met hem samen gereden en toen had ik al door hoeveel talent hij had. Zijn progressiemarge is enorm. Hij is bovendien een slimme renner, die zichzelf goed kan inschatten en de koers goed kan lezen. Ik zie hem wel iets meer in de richting van een puncher evolueren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties