Waarom het moeilijk is om vat te krijgen op de leider uit de Ronde van Spanje
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Simon Yates blijft een mysterieus figuur in het wielerpeloton

Waarom het moeilijk is om vat te krijgen op de leider uit de Ronde van Spanje
Foto: © photonews

De strijd in de Ronde van Spanje is nog niet gestreden, maar de kans is wel groot dat Simon Yates met de oppergaai gaat lopen. Al valt het toch nog maar af te wachten. Zeker omdat Yates nog altijd een wat mysterieuze figuur blijft die niet snel een samenwerking zal (kunnen) smeden.

Doordat hij de Ronde van Italië al voor twee derde domineerde, is Simon Yates dit jaar toch al geregeld in de picture gekomen. Toch is het niet evident om een goed beeld van hem te krijgen. Hij is altijd beleefd in interviews en beantwoordt vriendelijk alle vragen, maar het gaat nooit echt diep. Yates gaf tijdens deze Vuelta ook toe dat niemand hem echt kent. De enige uit het wielerpeloton bij wie dat zeker wel het geval is, is zijn broer Adam.

Van sommige andere renners krijg je wel eens filmpjes te zien hoe close ze zijn met andere renners en die hoeven dan niet eens bij dezelfde ploeg te rijden. Dat moeten we van Simon Yates niet verwachten. Het hoeft ook niet, maar vriendschappen met andere renners of ploegleiders kunnen misschien wel helpen om tijdens de koers in een bepaalde situatie de handen in mekaar te slaan. Nu lijkt het motto van Yates 'ieder zijn eigen weg'.

SPREKEN MET DE BENEN

Misschien wel tegen zijn eigen zin. Hij ziet het mogelijk zelf liever anders, want dan kan hij zich eens in de luwte houden. Nu gaat iedereen hem in het oog houden eens het bergop gaat, zeker gezien zijn huidige vormpeil. Of dat hem kan tegenhouden, is dan weer een andere vraag. Geen grote ronde met meer aankomsten boven als de Vuelta en dat is net wat Yates zo goed ligt. Laat hem dus maar gewoon met de benen spreken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties