De 62 (63) overwinningen van Quick-Step Floors in cijfers: zegekoning met 17 stuks, 13 winnende renners en slechts 2 Belgische triomfen
Redactie
| 6 reacties

De 62 overwinningen van Quick-Step Floors in cijfers

De 62 (63) overwinningen van Quick-Step Floors in cijfers: zegekoning met 17 stuks, 13 winnende renners en slechts 2 Belgische triomfen
Foto: © photonews

Jawel, Quick-Step Floors heeft het record van 61 overwinningen op één seizoen woensdag verbroken. Met de 62 en zelfs na vandaag 63e seizoenszege doet de Wolfpack half september al beter dan in 2014, toen het aan 61 kwam. Opvallend is wel dat er slechts één Belg mocht zegevieren.

Van bij de start van het seizoen in de Tour Down Under tot de Ronde van Slovakije. De winning mood van Quick-Step Floors blijft maar duren. Eendagswedstrijden, klassiekers, rittenkoersen en ritten in Grote Rondes... De ploeg scoorde bijna overal waar het aan de start kwam. Enkele cijfers over het impressionante seizoen van Quick-Step Floors.

17

Met 17 overwinningen doet binnen de ploeg van Patrick Lefevere niemand beter dan Elia Viviani. De Italiaan moest het grote gemis van Marcel Kittel opvangen, maar deed dat met verve. Hij pakte al 2 ritzeges in de Vuelta en won liefst 4 ritten in de Giro d'Italia. 

Daarnaast won hij ook de EuroEyes Cyclassics in Hamburg, de Driedaagse Brugge-De Panne, het eindklassement in de Ronde van Dubai en kroonde hij zich ook nog eens tot Italiaans kampioen op de weg. Een boerenjaar voor de van Sky overgekomen Viviani, al is het seizoen nog niet op zijn einde. 

11

In de Grote Rondes vierde Quick-Step Floors tot dusver al 11 keer feest. Elia Viviani is opnieuw de slokop van de bende met 4 ritzeges in de Giro en 2 triomfen in de Vuelta, al is die nog niet op zijn einde.

Ook de jonge Duitser Maximilian Schachmann vierde feest in de Giro, terwijl Julian Alaphilippe en Fernando Gaviria de koek in de Tour netjes verdeelden met ieder 2 ritzeges. In totaal 11 stuks dus voor Quick-Step Floors in de Grote Rondes. 

2

Van die 62 overwinningen waren er slechts 2 van Belgische makelij. En dan nog van dezelfde renner. Yves Lampaert kroonde zich tot Belgisch kampioen en won voor het tweede jaar op rij Dwars door Vlaanderen.

De andere Belgen (Philippe Gilbert, Laurens De Plus, Dries Devenyns, Pieter Serry, Tim Declercq en Iljo Keisse) wonnen niet. Toch best opvallend. 

10 en 13

13 verschillende renners droegen bij tot die magische 62. Alle nationaliteiten op een rijtje: België (Lampaert), Nederland (Terpstra en Jakobsen), Frankrijk (Alaphilippe en Cavagna), Italië (Viviani), Duitsland (Schachmann), Argentinië (Richeze), Colombia (Gaviria en Hodeg), Luxemburg (Jungels), Spanje (Mas), Denemarken (Morkov). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties