Jelle Wallays spoelt Tour-ontgoocheling door: "Als ik goed ben, kan ik heel veel renners verrassen"
Redactie
| 19 reacties

Jelle Wallays heeft in de Vuelta revanche beet na niet-selectie voor de Tour

Jelle Wallays spoelt Tour-ontgoocheling door: "Als ik goed ben, kan ik heel veel renners verrassen"
Foto: © photonews

De Belgische ritzege kwam er drie dagen voor de slotrit naar Madrid dan toch in de Vuelta. Jelle Wallays bleef uit de greep van een sprintend peloton en was overgelukkig.

Wallays klopte zijn medevluchter Bystrom in een sprintje met twee. Kwam deze ritzege als een verrassing? "Na de eerste rustdag had ik enkele ritten aangeduid om iets te doen", vertelde Wallays in het flashinterview. "Deze rit was er één van. Iedereen verwachtte een massasprint, maar ik weet dat als ik goed ben ik heel veel renners kan verrassen. Dat is vandaag gelukt."

"Ik wist dat Bystrom een betere sprinter was en dat de finish licht hellend was", vervolgde de West-Vlaming. "Ik was goed geïnformeerd door mijn ploegleider. De laatste anderhalve kilometer wist ik dat in het wiel moest blijven. Ik bleef maar wachten en op 200 meter ben ik vol gegaan."

Geen Tour, wél Vuelta

Voor Wallays is deze ritzege ook een soort van revanche. "Ik heb heel erg hard gewerkt om geselecteerd te worden voor de Tour. Maar ik werd niet geselecteerd, dus heb ik hard gewerkt om een rit te winnen in de Vuelta. En dat is vandaag gelukt", lachte Wallays

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties