Mathieu van der Poel verklaart zijn keuze: "Sinds september 2017 haast non-stop actief"
Redactie
| 9 reacties

Mathieu van der Poel is toe aan een rustperiode na zwaar jaar 2018

Mathieu van der Poel verklaart zijn keuze: "Sinds september 2017 haast non-stop actief"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft beslist om de start van het nieuwe veldritseizoen aan zich voorbij te laten gaan. De Nederlander heeft er een zware zomer opzitten en nam de beslissing na overleg met de teamdokter en het ploegmanagement.

Geen Mathieu van der Poel komende zondag in Geraardsbergen. En ook niet in de twee Wereldbekers (Waterloo en Iowa, red.) in de Verenigde Staten. De Nederlandse alleskunner maakt op 6 oktober zijn comeback in de Brico Cross van Meulebeke. 

Van der Poel last extra rust in na een slopende maar ook succesvolle zomer met onder meer een Nederlandse titel op de weg, zilver op het EK in Glasgow, twee ritzeges in de Arctic Race of Norway en natuurlijk brons op het WK mountainbike van afgelopen zaterdag. 

'Rust noodzakelijk'

In september zullen we van der Poel dus nog niet op zijn crossfiets zien. "Uiteraard wil ik crossen, maar ik besef dat rust noodzakelijk is", vertelt de Europese kampioen veldrijden bij zijn team.

"Ik ben al sinds september 2017 haast non-stop actief, want na Oostmalle ben ik meteen verder gegaan met de eerste wereldbekermanche MTB in Stellenbosch. Bovendien komen er opnieuw acht drukke maanden aan. Een korte rustperiode is dus welkom", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties