Enric Mas dolgelukkig met ritzege en podium voor Quick-Step, dat fabelachtige statistiek deelt van hun dominantie in grote rondes

Redactie
| 4 reacties
Enric Mas dolgelukkig met ritzege en podium voor Quick-Step, dat fabelachtige statistiek deelt van hun dominantie in grote rondes
Foto: © photonews

Enric Mas deed het voor Quick-Step op zaterdag in de laatste bergrit van de Vuelta. Goed voor de 64e(!) overwinning van het seizoen én een plekje op het eindpodium. Maar er zijn nog knappe statistieken te melden.

"Ik kan niet vertellen hoe blij ik ben met dat eindpodium", aldus Enric Mas zelf in een eerste reactie. "Natuurlijk is er nog een rit naar Madrid, pas daarna zal ik het echt kunnen savoureren."

Hopelijk niet de laatste keer

"Het is heel mooi dat ik op het podium kom voor het eerst, ik hoop dat het niet voor het laatst zal zijn. Ik werd dag na dag beter en steeg steeds door op de ranking, ik heb er echt hard voor gewerkt in mijn carrière en dat betaalt zich nu uit."

Voor Quick-Step was het de 64e zege van 2018 (ondertussen deden ze er nog twee bij!), maar bij de ploeg maakten ze ook nog een andere fabelachtige statistiek duidelijk. Zo is Enric Mas de 31e verschillende(!) rijder van de ploeg die sinds 2003 een etappe won in een grote ronde voor het team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties