Jasper Stuyven bekroont topweek met winst in thuisstad

Jasper Stuyven sprint naar winst in GP Jef Scherens

Jasper Stuyven bekroont topweek met winst in thuisstad
Foto: © photonews

De GP Jef Scherens gaf de Belgen de kans om zich nog eens te laten zien in eigen land. Zeker Jasper Stuyven was als rasechte Leuvenaar gemotiveerd om er het beste van te maken. Dat liet hij ook aan de finish zien: hij sprintte naar zijn tweede overwinning in vier dagen.

Vijf vluchters schreven lange tijd het verhaal van de dag. Meer dan enkele minuten voorsprong was hen niet gegund en op veertig kilometer van de aankomst kon alles opnieuw beginnen. In de laatste twintig kilometer waagden De Bondt, Skujins en van der Hoorn hun kans.

BEDRIJVIGE VAN DER HOORN

Ook dat trio kreeg geen vrijgeleide. Ze reden een tiental seconden vooruit, maar werden snel weer gegrepen. De finish kwam dan ook stilaan in zicht. Van der Hoorn, gesterkt door zijn zege in de Primus Classic, bleef wel zeer bedrijvig. Ook een nieuwe poging van de Nederlander werd tenietgedaan.

Er volgden nog wel wat uitvalspogingen, maar een massasprint was onvermijdelijk. De mannen van Wanty-Groupe Gobert brachten de winnaar van vorig jaar, Timothy Dupont, in positie in het centrum van Leuven. Jonas Van Genechten was dit jaar dicht bij de zege, maar thuisrijder Stuyven kwam op het goede moment en schreeuwde het uit toen hij als eerste over de finish reed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties