Materiaalpech houdt Wout van Aert van zege in Geraardsbergen

Materiaalpech houdt Wout van Aert van zege in Geraardsbergen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Brico Cross in Geraardsbergen heeft het veldritseizoen op gang gebracht. Wout van Aert had de switch van weg naar veld goed verteerd, maar kreeg met materiaalpech te maken. Het draaide uit op een duel met van der Haar. De Nederlander gaf de overwinning niet uit handen.

Een gevaarlijke afdaling werd door de organisatoren in extremis nog uit het parcours gehaald. Merlier koos voor een snelle start. Bij de eerste passage aan de finish stak Vanthourenhout hem voorbij en zat van Aert in derde positie. Aan het eind van de tweede ronde vond van Aert het tijd voor zijn eerste versnellingen en moesten de anderen passen. De wereldkampioen rukte zich los. Van Kessel en Vanthourenhout waren de eerste achtervolgers.

Aanvankelijk troepte het wat samen achter van Aert, tot van der Haar op zijn eentje de achtervolging inzette. Met een achterstand van een twintigtal seconden had de Nederlander wel behoorlijk wat werk voor de boeg. Met nog drie ronden af te werken was het verschil tussen de twee nog verdubbeld. Achter van der Haar volgden Soete en Aerts.

VAN DER HAAR EROP EN EROVER

Van Aert leek op weg naar een simpele overwinning, maar een valpartij gooide roet in het eten. Er was immers materiaalpech mee gemoeid: zijn versnellingsapparaat was eraan voor de moeite. Er restte van Aert geen andere optie dan het op een lopen te zetten, behalve in de afdalingen. Dat was natuurlijk het sein voor van der Haar om alles uit de kast te halen en erop en erover te gaan.

Nadat van Aert wisselde in de materiaalpost, lag hij plots twintig seconden achter op van der haar. Bij het ingaan van de laatste ronde had onze landgenoot de kloof verkleind tot elf seconden. Hij moest natuurlijk risico's nemen en schatte daarbij een bocht verkeerd in. De zege was voor van der Haar. Na van Aert werd Soete nog derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties